Ge stöd
Bli volontär
Aktuella volontärsuppdrag
Röster från våra volontärer
Företagsstöd
Ge Hopp
Ge ditt bidrag

Vill du bidra till ett mänskligare samhälle?

S_119_67_0630-01-2Foto: Linus Forsberg

Genom att bidra med din tid och ditt engagemang kan du göra skillnad. Du kan bidra hur ofta eller sällan det passar dig. Som volontär är du viktig och uppskattad i våra verksamheter.

Korta uppdrag: Stå med i vår volontärpool för punktinsatser. Du kommer ha korta uppdrag som till exempel dela ut information på stan eller bidra med hjälp under något av våra sociala företags event.

Regelbundna uppdrag: Du kommer få uppdrag i någon av våra verksamheter. Det innebär till exempel att varje onsdag bidra Unga Forum med läxhjälp, assistera i vår second hand-butik eller hjälpa till med matlagningen på vårt café.


Hur går det till?

För att bli volontär på Linköpings Stadsmission fyller du först i och skickar intresseanmälan till volontärsamordare Caroline Lemnell

INTRESSEANMÄLAN
Här hittar du intresseanmälan i wordformat och i PDF-format, samt på engelska i wordformat och i PDF-format.

När vi har tagit emot och gått igenom intresseanmälan hör vi av oss till dig för en kort intervju, där vi pratar om ditt engagemang och ger övergripande information om Stadsmissionens verksamhet.

Arbeta som volontär med barn/ungdomar
Vill du arbeta som volontär med barn/ungdomar kommer vi begära utdrag ur belastningsregistret. Det beställer du hos polisen tfn 114 14 alt. www.polisen.se se Service, Registerutdrag. Svarsbrevet lämnas/skickas oöppnat till oss.


Välkommen med din intresseanmälan!

Arbetsträning
Stadsmissionen vill främja möjligheter till framtida arbete genom att ge erfarenhet och referenser, exempelvis om du är student. Är du däremot i behov av arbetsträning eller språkpraktik hänvisar vi i första hand till våra Sociala företag - läs mer här!

"Jag kände att jag ville arbeta med något som gav mig något annat än vad mitt jobb gör, på ett mer mänskligt plan. Mitt jobb är väldigt fokuserat på affärer mellan företag, och jag ville bredda mitt liv genom att få jobba med en verksamhet som hjälper människor.

Dessutom såg jag det som en chans att få träffa och lära känna människor som jag förmodligen inte har stött på tidigare, vilket också visat sig stämma. Det handlade mycket om att hitta något att engagera sig i som kunde bringa lite balans till livet, och jag har alltid tyckt att Stadsmissionen verkar göra mycket bra saker. Därför sökte jag mig dit."

Jörgen, volontär på Stadsmissionens café

 


 

"Jag ville bidra lite till samhället samtidigt som jag ville göra något nytt utanför skolan, få träffa nytt folk och skaffa nya erfarenheter.

I skolan handlar så mycket om status och att göra karriär. Jag tycker om att få träffa människor med vilka man känner att det inte är lika viktigt vem man är och vad man gör, att man är bra som man är."

Camilla, volontär Second hand Tornby

 


Kontakt

Caroline Lemnell, volontärsamordnare, 
0761-35 48 51