Nyheter

LEDIG TJÄNST: Restaurangchef till restaurang von Dufva

S_120_64_vondufva


OM TJÄNSTEN

Linköpings Stadsmission har lång erfarenhet av att möta människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi driver tre arbetsintegrerade sociala företag med dubbel affärsidé, att utveckla människan samtidigt som vi producerar och säljer varor och tjänster. Vår personal arbetar sida vid sida med arbetstränande personer, på så sätt skapar vi en unik möjlighet till arbetsintegrering via praktiskt arbete, aktiv handledning och kollegialt samarbete. Genom arbetsträning hos oss får människor möjlighet att hitta sin väg till delaktighet i samhälle och arbetsliv.


Restaurang von Dufva är inte bara en av Linköpings godaste lunch och konceptrestauranger utan även ett av våra sociala företag där vi skapar möjligheter och arbetsträning för människor att ta sig ur långvarig arbetslöshet. Vi har stort fokus på att erbjuda våra besökare mat av hög kvalitet och stor variation med hänsyn till säsong. Vi söker nu en restaurangchef som vill arbeta med att driva vår dubbla affärsidé: att utveckla matkulturen och människor i utsatta livssituationer. Samtidigt!

Som restaurangchef/verksamhetsledare har du en operativ arbetsledande funktion för all personal och deltagare på Von Dufva. Du leder och fördelar det dagliga arbetet genom ex. bemanning / schemaläggning, ekonomi och utvecklingsfrågor. Du har ett delegerat chefsansvar vilket innebär att du håller i personalmöten, verksamhetsplanering, utvecklingssamtal och lönesamtal.

Du ansvarar dessutom för konceptutveckling, inköp, prissättning, administration och kvalitetssäkring. Du har det yttersta ansvaret för alkoholtillstånd, egenkontrollprogram och arbetsmiljö i restaurangen. Tillsammans med personalteamet leder och utvecklar du kontinuerligt arbetsintegrationsarbetet. Som restaurangchef/verksamhetsledare har du även en viktig roll i samverkan med andra verksamheter och samarbetspartners både internt och externt.

 

OM DIG

Vi söker en engagerad, målinriktad och driven restaurangchef som vill utveckla von Dufva till att bli Linköpings bästa restaurang och plattform för arbetsintegration. Du har ett utvecklingsdriv när det gäller att ta fram nya koncept och utifrån regelbunden omvärldsbevakning säkerställa att vi har attraktivt utbud av smakupplevelser för våra kunder. Du har förmåga att pendla mellan strategisk och operativ funktion då en del av din tjänst innebär praktiskt arbete i restaurangen (kök el matsal) samtidigt som du lägger en hel del av din tid och fokus på verksamhetsplanering och administration.

Som ledare ser du vikten av att driva ständiga förbättringar gällande strukturer, rutiner och tydlighet för att skapa en trygg arbetsmiljö för såväl medarbetare som deltagare. Du har god kännedom om och intresse för ekonomi, ekonomisk styrning (uppföljning av ekonomiska mål och nyckeltal) och verksamhetsplanering. Som person är du organiserad och tar ett helhetsansvar för restaurangens olika professioner och funktioner. Du är lugn, trygg och inkluderande i ditt ledarskap. Du möter och leder många olika slags människor i en hektisk vardag och är duktig på att sammansvetsa teamet. I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du också ett intresse för frågor som rör mänskliga rättighet och vill verka för ett mänskligare samhälle.

 

VI SÖKER DIG SOM HAR:
• Utbildning inom restaurang och kök (restaurangchef eller motsvarande)
• Arbetslivserfarenhet från att driva restaurang på ledande befattning
• Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av restaurangekonomi
• Flerårig ledarerfarenhet med personalansvar, utvecklingssamtal, lönesamtal och kompetensutveckling samt rekrytering
• Stor datavana (vi arbetar med många digitala stödsystem gällande både kassa, bokningar, ekonomi, arbetsintegrationsprocessen etc.)

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbetat med socialt arbete i någon form.

SOM LEDARE HAR DU:
• förmåga att visualisera mål och bryta ner dem till aktiviteter
• engagemang och är duktig på att möjliggöra delaktighet och att uppmuntra eget ansvar
• förmåga att skapa trygghet, tillit och spelregler i gruppen med en gemensam värdegrund
• verktyg att skapa en kreativ och utvecklande miljö och får andra att växa
• god självkännedom och är trygg i ditt ledarskap

 

ANSTÄLLNING

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning i sex månader.

KONTAKT

Jenny Ahlen - Affärsområdeschef
0727–068630

Oscar Orlenius - Enhetschef
0725–735005

ANSÖKAN

Varmt välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Dröj inte med din ansökan, urval sker löpande. Då vi sitter mycket i möten, nås vi bäst på mail.

Skicka in din ansökan hit

Märk ansökan med "Restaurangchef" Ansök senast 4:e oktober.

Då vi sitter mycket i möten, nås vi bäst på mail. Dröj inte med din ansökan, urval sker löpande.

Genom att söka denna tjänst godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för HR och rekryterande personer inom organisationen i enlighet med EU:s Dataskyddsförordning (2018), GDPR.


Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Linköpings Stadsmission gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Publicerat: 2018-09-04