Nyheter

LEDIG TJÄNST: Föreståndare till Oasen HVB

S_120_64_foerestandare-oasen


OM TJÄNSTEN
Till behandlingscentret Oasen som drivs av Linköpings Stadsmission kommer kvinnor med substansbrukssyndrom och ofta en hög grad av psykisk ohälsa som depressioner, utmattningssymptom, PTSD, samsjuklighet och ångestsymtom. Erfarenheter av psykiskt, fysiskt, sexuellt och/eller ekonomiskt våld är mycket vanligt förekommande hos den här gruppen varför en kartläggning av våld i nära relation erbjuds alla klienter vid inskrivning.

Som föreståndare har du ett visst ekonomiskt och personellt ansvar för behandlingsteamet samt rekrytering av både ordinarie och behovsanställd personal. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling och du säkerställer metodutveckling och fortbildning för medarbetare.

Som föreståndare har du en viktig roll i samverkan med externa samarbetspartners. Du skapar goda relationer med våra uppdragsgivare och arbetar marknadsstrategiskt för att säkerställa tillfredsställande beläggning.
De olika verksamheterna inom Stadsmissionen arbetar tvärprofessionellt. En stor del av uppdraget för vår nya föreståndare blir att samverka både internt för att utveckla fungerande och kvalitativa rutiner för processer där individens behov, förmåga och önskemål är centrala. Du ingår i Stadsmissionens ledargrupp på verksamhetsnivå för utbyte av erfarenheter, kompetensutveckling, processtyrning och intern samverkan.

Du säkerställer att dokumentation och genomförandet av insatserna håller god kvalitet och uppfyller IVOs krav för HVB. Du har ett övergripande ansvar utifrån gällande lagstiftning och IVOs föreskrifter för klient och behandlingsprocess samt ansvarar för in-och utskrivning enligt IVOs föreskrifter.

 

OM DIG Vi söker en driven och handlingskraftig ledare med god kunskap om grupprocesser. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap samt har god förmåga att driva, utveckla och implementera metoder och arbetssätt.
Du har dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av substansbrukssyndrom och våldsutsatthet i nära relationer. Det är viktigt att du är intresserad av och/eller kunnig i genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv.

Formella krav
• Akademisk examen såsom PA, socionom, beteendevetare alternativt samhälls- och kulturanalytiker med inriktning genusvetenskap. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Erfarenhet av ledarskap och grupputveckling.
• Behandling och/eller handläggningserfarenhet av beroendevård är ett krav då tjänsten och verksamheten är tillståndspliktig.
• Erfarenhet av HVB-verksamhet är meriterande.

 

Anställning
Timanställning, tillträde enligt överenskommelse. Dagtid.

Provanställning kan bli aktuell

Kontakt
Caroline Karlsson - Enhetschef/Föreståndare
013-263862/0727156790
caroline.karlsson@linkopingsstadsmission.se

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Skicka in din ansökan hit.

Då vi sitter mycket i möten, nås vi bäst på mail. Dröj inte med din ansökan, urval sker löpande.

Märk ansökan med "Föreståndare Oasen"

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Linköpings Stadsmission gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Publicerat: 2018-01-10