Nyheter

Volontärer sökes till Unga Forums Pluggstuga för ungdomar

S_120_64_volontaer

Vill du vara med och ge ungdomar en chans till en trygg och rättvis skolgång? Vill du vara med och skapa ett mänskligare samhälle?

Stadsmissionens Samtalsmottagning möter varje år ca 800 personer i behov av stöd och hjälp. Till oss kommer vuxna människor för familjerådgivning, psykoterapi och stödsamtal. Vi har också verksamhet för ungdomar och unga föräldrar. Verksamheten Unga Forum är till för ungdomar som är 16-25 år och som behöver prata om något som är viktigt för dem.

Beskrivning av uppdraget/uppgifterna
Under våren 2018 kommer vi starta en ny aktivitet där vi erbjuder läxhjälp för ungdomar som är i behov av stöd för att klara skolan och vill träna svenska.

Pluggstugan är öppen för alla ungdomar i gymnasieåldern och är gratis. Skolan är viktig på många sätt i livet och vi vill att alla ska ha en rättvis chans till en bra skolgång. Vi vill dessutom att läxläsning ska kunna vara roligt och hoppas att vår pluggstuga skapar utrymme för utbyten av mer än bara kunskap.

Vi söker dig som vill engagera dig ideellt som läxhjälpare och/eller språkkompis för ungdomar.

Uppdraget innebär att:
• Finnas med som stöd individuellt och i grupp för läxläsning i de ämnen du känner dig bekväm med.
• Hjälpa ungdomar som är i behov av att träna på sin svenska.

Våra volontärer verkar sida vid sida med anställda och är en viktig del i att stötta och stödja de människor vi möter i verksamheten. Som volontär på Linköpings Stadsmission är du med och bidrar till en hållbar samhällsutveckling – som gör skillnad för människor lokalt, här och nu

Uppdraget passar dig som
• Är mellan 18-25 år gammal.
• Är social och nyfiken på människor.
• Har ett eller fler skolämnen som du känner att du behärskar och kan hjälpa till med.

Linköpings Stadsmission arbetar ständigt på ett genusmedvetet och normkritiskt sätt. Det är därför viktigt att du är intresserad av genus- och mångfaldsfrågor

När och var ska uppdraget utföras:
Pluggstugan startar den 7 februari och kommer vara öppen på onsdagar mellan kl. 16-20 i Stadsmissionens lokaler.

Som läxhjälpare engagerar du dig minst två onsdagar i månaden mellan kl. 17-19. Du är såklart välkommen att vara med under hela passet (kl. 16-20) om du vill.

Intresseanmälan
Volontärer på Linköpings Stadsmission fyller först i en intresseanmälan som du hittar på linkopingsstadsmission.se/volontaer. När du har fyllt i och skickat in intresseanmälan får du komma på intervju med volontärsamordnaren där ni går igenom övergripande information om Linköpings Stadsmission och vad det innebär att vara volontär hos oss.
Självklart identifierar du dig med Linköpings Stadsmissions värdegrund!
Vi ser gärna att det bland våra volontärer råder en bred mångfald vad gäller kön, etnicitet, livsåskådning och kulturell bakgrund.

Kommun som uppdraget ska utföras i
Linköping

När och hur
Dag, kväl

Kontaktperson
Caroline Lemnell
0761-354851
HR-generalist/Volontärsamordnare

Publicerat: 2017-12-04