Nyheter

Behandlingsassistent till Stadsmissionens Boendestöd i Motala

S_120_82_jobba-med-oss

 

OM TJÄNSTEN
Linköpings Stadsmission bedriver på uppdrag av Motala kommun, boendestöd för individer med beroendeproblematik. Vårt uppdrag är att ge boendestöd till 20 personer: 10 i fastigheten, varav 1-2 utredningsplatser, samt 10 personer som har eget boende. Vi erbjuder också 4 akutplatser. För samtliga placeringar krävs biståndsbeslut från socialtjänsten.

Målsättningen är att de individer vi möter ska få förutsättningar att med stöd av personal, klara av att bo kvar i boendet, minska sitt missbruk och få en ökad livskvalitet. Vidare erbjuds de boende aktiva insatser i form av enskilda samtal, aktiviteter, tillsyn samt olika individuella stödinsatser. Vi har personal på plats dygnet runt.

Dina arbetsuppgifter som behandlingsassistent består av daglig tillsyn av de boende, stöd och insatser utifrån klientens behov och förutsättningar. Du kommer att arbeta med Kontaktmannaskap och utgå från individuella genomförandeplaner. Vi samverkar med interna och externa aktörer, kontakt med andra instanser som de boende har anknytningar till sker dagligen.

Hos oss bedrivs kontinuerligt ett motiverande arbete för att minska alkohol- och drogkonsumtionen och allt stödjande och omvårdande arbete baseras på evidensbaserad forskning och praktik. Tjänsten kräver erforderlig dokumentation.

OM DIG
Vi söker dig med en beteendevetenskaplig utbildning så som till exempel behandlingspedagog, socialpedagog eller behandlingsassistent. Arbetsgivaren tittar även på andra alternativ och lägger stor vikt i personlig lämplighet och ser gärna att du har erfarenheter från liknande verksamheter, erfarenhet från motivationsarbete och kunskaper inom MI, ÅP, ASI. Det är viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt både mot klienter och kollegor. Det innebär bland annat en god samarbetsförmåga och en god vilja att hjälpa klienterna och samtidigt kunna sätta gränser på ett konsekvent sätt. Som person har du förmåga att skapa lugn och stabilitet, är flexibel och engagerad. I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

-Körkort erfordras då transporter ingår i tjänsten.

ANSTÄLLNING
Tillträde 2017-11-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt.

ANSÖKAN
Varmt välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till madeleine.andersson@linkopingsstadsmission.se senast 2017-10-01. Skriv "Motala" i ämnesraden. Dröj inte med din ansökan, urval sker löpande. Då vi sitter mycket i möten, nås vi bäst på mail.

KONTAKT
Madeleine Andersson, enhetschef, tfn 0725-89 20 99
madeleine.andersson@linkopingsstadsmission.se
Linda Klingström , facklig företrädare, Vision tfn 0141-52430
linda.klingstrom@linkopingsstadsmission.se
Ulrika Nordfeldt, verksamhetsledare, tfn 0141-52430
Ulrika.nordfeldt@linkopingsstadsmission.se

Publicerat: 2017-09-18