Nyheter

(Utgått) LEDIG TJÄNST: Enhetschef till verksamheter inom Stöd & behandling

S_120_64_jobbamedoss-enhetschefr

Vi söker just nu en engagerad och målinriktad enhetschef som är bra på att "sätta igång" - du kommer att leda och utveckla olika verksamheter kopplade till personer med aktivt eller tidigare substansberoende och/eller våldsutsatthet.

Du ser vikten av att driva ständiga förbättringar gällande både strukturer, rutiner och tydlighet för att skapa en trygg miljö för såväl klienter som medarbetare. Du uppmuntrar samverkan och synergieffekter i syfte att skapa bästa möjliga omhändertagande. I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

SOM LEDARE HAR DU
• god kunskap om och erfarenhet av att leda dygnet-runt verksamhet
• förmåga att visualisera mål och bryta ner dem till aktiviteter
• engagemang och är duktig på att möjliggöra delaktighet och att uppmuntra eget ansvar
• förmåga att skapa trygghet, tillit och spelregler i gruppen med en gemensam värdegrund
• verktyg att skapa en kreativ och utvecklande miljö och får andra att växa
• nära till skratt utan att tumma på tydlighet och struktur
• god självkännedom och är trygg i ditt ledarskap

FORMELLA KRAV
• akademisk examen inom det beteendevetenskapliga fältet (beteendevetare, PA, socionom)
• dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av beroendeproblematik och våldsutsatthet i nära relationer
• flerårig chefserfarenhet med god vana av personalansvar, utvecklingssamtal, lönesamtal och kompetensutveckling samt rekrytering
• förmåga att driva, utveckla och implementera metoder och arbetssätt
• kunskap om SOSFS 2011:9 Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med processer och processflöden.

OM TJÄNSTEN

Inom affärsområdet Stöd & behandling, där du kommer att ingå, driver Stadsmissionen olika typer av verksamheter för barn, ungdomar, familj och vuxna med varierad psykosocial problematik. På våra boenden och dagverksamheter för personer med aktivt substansberoende och en identifierad våldsutsatthet erbjuder vi behandling, boendeplatser, öppenvård, aktivitet och sysselsättning, boendestöd och några akutplatser. Hit räknas också flera skyddade boenden som har fokus på våldsutsatthet, riskbedömningar och skydd varav ett av dem även tillåter substansberoende.

Målsättningen är att de individer vi möter ska uppnå egenmakt och autonomi, dvs öka sina förutsättningar att komma ut i sysselsättning, få eget boende samt ha tillgång till hälsofrämjande sammanhang. Verksamheterna inom Stadsmissionen arbetar tvärprofessionellt och en stor del av uppdraget är därför att samverka externt och internt för att hitta fungerande och kvalitativa rutiner och processer där individens behov, förmåga och önskemål är centrala.

Som enhetschef på Stadsmissionen är du ansvarig för verksamhetsutveckling, budget, personal, arbetsmiljö, klient och insatsprocess. Du leder och fördelar arbetet, bemannar verksamheten och är ytterst ansvarig för in och utskrivning i verksamheterna. Enhetschefer på Stadsmissionen ansvarar för flera enheter med platsansvariga verksamhetsledare som sköter daglig ledning och styrning i samråd med dig som enhetschef och övrig personal.

Du kommer ingå i olika interna chefsgrupper där vi tillsammans lyfter och driver viktiga frågor för Stadsmissionen. Som enhetschef har du även en viktig roll i samverkan med andra verksamheter och samarbetspartners både internt och externt. Du skapar goda relationer med våra uppdragsgivare och arbetar marknads-strategiskt för att säkerställa tillfredsställande beläggning. Du säkerställer att dokumentation och genomförandet av insatserna håller god kvalitet och uppfyller våra beställares krav. Du ansvarar för att kvalitetssäkring och riskbedömning sker löpande.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid, dagtid veckodagar med chefsberedskap ca var 10:e vecka.
Lediga befattningar: 1 st
Ort: Linköping
Tillträde: 2017-11-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2017.08.20 Adressen hittar du här >>

Ange " Enhetschef" i ämnesraden. Dröj inte med din ansökan, urval sker löpande.

OBS! Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Kontakt

Therese Linerhav, Affärsområdeschef Stöd & behandling
0730-65 05 05

OBS! Frågor besvaras säkrast via mail då vi ofta sitter upptagna i samtal och möten.

 


OM LINKÖPINGS STADSMISSION

Linköpings Stadsmission eftersträvar att vara en organisation präglad av mångfald och normkritik och det är av stor vikt att du är solidarisk med vår värdegrund – läs mer här >>

Publicerat: 2017-07-18