Nyheter

(Utgått)LEDIGA TJÄNSTER: Boendestödjare till Lövsångarevägens LSS-boende i Linghem

S_120_64_lssboendestoedjare-fb

Hos oss ska det kännas hemma. Våra brukare får en alldeles egen bostad men behöver aldrig vara ensamma. Här utgår vi ifrån den enskildes önskemål och tillsammans skapar vi en skräddarsydd vardag med fokus på välbefinnande och ökad självständighet. Att bygga upp detta LSS-boende med både stort hjärta och rätt människor är en ledande ambition för det dagliga arbetet. Är du den vi söker?

Årsskiftet 2016/2017 startade vi på uppdrag av Linköpings kommun ett helt nytt LSS-boende för vuxna personer som omfattas av lagen om stöd och service, LSS. Vår gruppbostad ligger vackert belägen i Linghem och består av 6 mindre lägenheter med gemensamhetslokaler och tillgång till personal dygnet runt. Vi vänder oss till personer med utvecklingsstörning och autism. Syftet med gruppboendet är att vuxna personer med funktionsvariation ska ha möjlighet att bo som andra och ha ett eget hem med trygghet och trivsel.

Våra sex lägenheter är kopplade till gemensamma ytor dit man alltid är välkommen när man inte vill vara själv, givetvis med personal, stöd och service dygnet runt, alla dagar i veckan. Den som bor här är alltid med och bestämmer rutiner och struktur utifrån sina speciella behov, intresse och möjligheter.

OM TJÄNSTEN

Vi vill skapa förutsättningar för en meningsfull gemenskap och en daglig verksamhet med stöd för sysselsättning och en aktiv fritid. Som boendestödjare ska du erbjuda stöd och träning för personlig omvårdnad och vardagliga sysslor som städning, tvätta och göra inköp. För oss är det också viktigt att anhöriga känner sig trygga i kontakten och dialogen med oss.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat att hjälpa till med dagligt hushållsarbete, vara kontaktperson och ha samverkan med god man, socialkontor och dagverksamhet, journalföra samt att upprätta dagsscheman och individuella genomförandeplaner.

Som boendestödjaren arbeta på ett sådant sätt att den enskildes förmåga att utföra dagliga aktiviteter tränas. Du utgår från den enskildes integritet, självbestämmande, behov och utvecklingspotential.

OM DIG

Vi söker dig som har:

Det är meriterande om du har kunskaper inom kommunikationsstöd, lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och/eller att arbeta med sociala berättelser. Du ska också ha förmåga att bibehålla ett lugn i stressade och oväntade situationer, då självdestruktivt eller utåtagerande beteende kan förekomma hos de boende.

Eftersom det handlar om ett nytt boende som är under uppbyggnad får du möjlighet att vara delaktig i uppbyggnad av riktlinjer, processer och förhållningssätt. Därför är det av stor vikt att du är flexibel, har ett positivt förhållningssätt och har mycket god samarbetsförmåga.
Linköpings Stadsmission eftersträvar att vara en organisation präglad av mångfald och normkritik och det är av stor vikt att du är solidarisk med vår värdegrund.

ANSTÄLLNING

Tillsvidareanställning. Provanställning kan bli aktuellt.
Sysselsättningsgrad: Ca 80 %

Rullande schema med dag, kväll, helg, dygn.
Sovande jour tillämpas.

Lediga befattningar: 2
Ort: Linghem, Linköping

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Lön: Månadslön

ANSÖKAN

Varmt välkommen med din ansökan i form av CV och personligt senast 2017.06.30 brev via e-post. Klicka här för adress >>

Skriv "LSS Boendestödjare tillsvidare" i meddelandefältet.

Urval sker löpande. Tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista datum för ansökan.

OBS! Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

KONTAKT

Pia Lilja, enhetschef, tfn 0706-15 04 11

Publicerat: 2017-06-02